Vranovským džudistom sa znova podaril husársky kúsok

08.12.2013 14:00

 

Džudisti MŠK Vranov nad Topľou obsadili v Extralige mužov 2. miesto. Víťazmi sa stali džudisti z VŠC Dukla Banská Bystrica a obhájili tak titul z vlaňajška. Vo finálovom zápase nás zdolali v prostredí haly na Štiavničkách v ťažkom stretnutí 4:2. Tretie  miesto obsadili pretekári Slávie STU Bratislava.

V semifinále si MŠK poradili s ‘béčkom’ Dukly Judoklubom Banská Bystrica 4:2 a rovnakým výsledkom sa skončil aj zápas VŠC Dukly s STU Bratislava. Pre domácu Duklu sa tak otvorila lákavá možnosť odvety, keď pred dvoma týždňami prehrali v semifinále s družstvom MŠK v Interlige na Štiavničkách. Svoju šancu využili a vo finálovom zápase vyhrali 4:2. Naši pretekári však bojovali v značne pozmenenej zostave oproti tej, s ktorou sme pred dvoma týždňami triumfovali v FPD Interlige.

Najdramatickejší bol súboj o 3. miesto, ktorý sa dokonca v plnom rozsahu aj zopakoval, keď skončil remízou 3:3 s pomocnými bodmi 30:30. V druhom sa síce zápas opäť skončil remízou 3:3, no v prospech STU hovoril pomer pomocných bodov 30:22.

Po senzačnom víťazstve v nadnárodnej FPD Interlige boli obavy, či chlapci nájdu tú „správnu“ motiváciu do bojov v extralige. Poriadne však zabrali a obhájili 2. miesto z minulého roka a získali tak právo účasti v nadnárodnej FPD Interlige 2014.

Rok 2013 bol pre našich mužov výnimočný, keď 23.11.2013 získali pre Vranov nad Topľou historicky najlepšie umiestnenie pre mestský športový kolektív a vo finálovom zápase FPD Interligy  jednoznačne zvíťazili   na družstvom USK Praha 4:1.  7.12.2013 zas obhájili 2.miesto v extralige mužov z roku 2012.

Chlapcom ďakujem za ich prístup k príprave, prístup k samotným stretnutiam, za reprezentáciu nášho oddielu a reprezentáciu mesta Vranov nad Topľou.

 

Výsledky

kvalifikácia

JK Dukla B. Bystrica – Judo Kan Bardejov bez boja 6:0

Slávia STU Bratislava – Mladosť Žilina 4:1

semifinále

MŠK Vranov nad Topľou – JK Dukla Banská Bystrica 4:2

VŠC Dukla B. Bystrica – Slávia STU Bratislava 4:2

o 3. miesto

STU Bratislava – JK Dukla B. Bystrica 3:3 (na pomocné body 30:30), v opakovanom súboji 3:3 (30:22)

o 1. miesto

MŠK Vranov nad Topľou  - VŠC Dukla B. Bystrica  2:4

K 1.12.2014 náš oddiel eviduje rovných 100 členov. Zúčastňuje sa M SR a Medzinárodných veľkých cien  jednotlivcov a súťaží družstiev. Mali sme zastúpenie na ME juniorov Sarajevo - 16. miesto a MS juniorov Ľubľana - 9. miesto

V roku 2014 plánujeme zapojenosť družstiev do súťaží:

Krajská liga: dve družstvá – mini žiaci (cca 30 detí), žiaci (cca ďalších 30 detí)

SNL dorastencov

SNL junioriek

Extraliga mužov

FPD Interliga mužov

Takúto bohatú činnosti by sme nemohli robiť bez toho, že Sokol nám postavil úpolovú halu, máme výborné zázemie na ZŠ Juh, že mesto Vranov nad Topľou nám vykrýva 70 % rozpočtu, že nám rodičia prispievajú 2  % zo svojich daní.....stále však hľadáme partnerov, ktorí by mali záujem dlhodobo podporiť našu systematickú prácu :-)