Tri tituly Majstrov kraja

09.02.2013 19:35

Je sobota, 9.2.2013. V zasneženom  Poprade sa konali Majstrovstvá kraja dorastencov a dorasteniek, juniorov a junioriek a mužov a žien.

V dorasteneckých kategóriách sa Majsterkou kraja stala Michaela Hladová, avšak nie bojom, ale vo váhe do 52 kg nemala žiadnu súperku. Petra Serafínová mala vo váhe do 57 kg dva duely, z nich v prvom, po urputnom boji podľahla súperke na ippon  až v predĺžení v golden score. Druhý zápas zvládla bez problémov,  zdolala súperku na ippon a obsadila 2.miesto. Váhu do 55 kg obsadili až traja naši pretekári. V prvej skupine sa prvom dueli stretli Jakub Ševčík s Filipom Pavúkom, kde Jakub  vyhral  na ippon. Filip neprekonal súpera v ďalšom zápase, aj keď 30 sekúnd pred koncom zápasu viedol na wazari a juko, záver zápasu nezvládol a prehral na ippon. Jakub zdolal aj ďalšieho pretekára v skupine a stal sa prvým semifinalistom. V druhej skupine Samuel Babiak, ktorý je v súčasnosti ešte len starší žiak, vyhral nad dvoma ďalšími pretekármi a stal sa druhým semifinalistom. V semifinále Jakub Ševčík postúpil do finálového boja a tam sa stretol s premožiteľom Samuela Babiaka, ktorý skončil tretí. Napokon po urputnom boji podľahol súperovi a obsadil 2.miesto. Vo váhe do 73 kg 2.miesto obsadil Roman Slanina a Peter Benčo skončil na 3.mieste.

V juniorskej kategórii sa Majsterkou kraja vo váhe do 63 kg stala Katka Halasová. Predviedla „hladké“ zápasy, obidva zvládla technikou ľavé o-goši v priebehu 30-tich sekúnd na ippon.

Medzi mužmi sa prezentoval Pavol Kubena do 90 kg, kde nenašiel premožiteľa a taktiež získal titul Majster kraja.