Grand Prix Banská Bystrica

25.02.2018 12:36

V dňoch 10-11.2.2018 sa v Športovej hale Dukla na Štiavničkách uskutočnil 5. ročník jedného z najväčších mládežníckych medzinárodných turnajov v džude organizovaných v SR – JUDO GRAND PRIX BANSKÁ BYSTRICA 2018.

Turnaj pod organizátorskou taktovkou Judo klubu DUKLA a ŠK UMB Banská Bystrica v spolupráci s Vojenským športovým centrom DUKLA a Mestom Banská Bystrica ponúkol účastníkom všetkých vekových aj váhových kategórii možnosť kvalitného zápolenia medzi súpermi zo Slovenska, Čiech, Slovinska, Ukrajiny, Poľska, Srbska, Chorvátska, Maďarska, Švajčiarska a Ruska (Ťumen). Prebiehal na šiestich žinienkach.

Turnaj bol zahájený minútou ticha na počesť Jána Gregora, staršieho, dlhoročného člena VŠC Dukla, bývalého reprezentanta a trénera, ktorý nečakane skonal. Následne turnaj slávnostne otvorili primátor Banskej Bystrice, pán Ján Nosko, prezident SZJ Ján Krišanda a riaditeľ turnaja Branislav Slaný.

Počas slávnostného otvorenia v sobotu 10.2. boli ocenení aj najlepší mladí džudisti z Ranklistu Slovenska a Judo klubu DUKLA za rok 2017 v kategóriách mladších a starších žiakov aj žiačok. V nedeľu 11.2. boli tak isto ocenení dorastenci a dorastenky z Ranklistu za rok 2017. Medzi oceneními bol aj Domáš Demčák (na fotografii), keď v absolútnom poradí starších žiakov obsadil nádherné 3. miesto, ktoré bolo  odmenou za jeho prístup k tréningu a celoročnému úsiliu.

Samotné výsledky na turnaji: do 50 kg: Khien Trung TRANG 1. miesto, do 52 kg Veronika Vasilová 2. miesto, +63 kg Dorotka Lábová 2. miesto. Ostatným sa napriek všetkému úsiliu a tomto ťažko obsadenom turnaji nepodrilo dosiahnúť na medailové umiestnenia.