ZLATO A TRI BRONZOVÉ MEDAILY Z MAJSTROVSTIEV SLOVENSKEJ REPUBLIKY V KATEGÓRII DORASTU

23.10.2016 22:01

Katka Ihnátová, prvým rokom v doraste, sa spolu s ďalšími pretekármi MŠK Vranov n.T., zúčastnila Majstrovstiev SR dorasteniek a dorastencov, ktoré sa konali 22.10.2016 v Bardejove. Vo váhe plus 70 kg mala dve súperky. Obidve zdolala pred časovým limitom  na ippon a môže sa tak pýšiť titulom majsterky. Jej výsledok je však vydretý každodenným tréningom, ktorý Katka nikdy nevynecháva.

Bronzové medaily si odnášajú Petra Ihnátová vo váhe do 57 kg, Viktória Miková vo váhe do 63 kg a Michaela Chamajová vo váhe do 70 kg. Miška aj Petra sú vekovo ešte len staršie žiačky, ale Petra mala obidve pretekárky, ktoré zdolala na ippon, dorastenky. Vidno tu perspektívu budúcnosti, kedy, ak dievčatá nepoľavia, nemusia sa báť ani skúsenejších súperiek. Z dievčat sa vo váhe do 52 kg predstavila aj Dajana Bozdošová, avšak súperky boli nad jej sily a víťazstvo ani v jednom súboji nezaznamenala.

Z chlapcov sa vo váhe 45 kg snažil vybojovať medailu Tomáš Demčák, napriek pekným zápasom nedotiahol ani jeden z troch súbojov do víťazného konca, v jednom zápase dokonca viedol na dve juká, ale pár sekúnd pred koncom, „uletel“ na ippon. Jeden vyhratý zápas zaznamenal vo váhe do 73 kg Samuel Babiak, ktorý má veľký potenciál, jeho účasti na tréningoch aj turnajoch sú však veľmi sporadické, tak sa vyzápaseným súperom nemohol vyrovnať. Odnáša si bodované 7.miesto.

V roku 2016 oddiel judo v rámci účasti na Majstrovstvách Slovenskej republiky zaznamenal pekné výsledky. V kategórii juniorov a junioriek – 1x zlato a 2x bronz., v kategórii mladších a starších žiakov a žiačok 3x zlato, 1x striebro 3x bronz. V doraste 1x zlato a 3x bronz. Víťazom gratulujeme a veríme, že pri oceňovaní športovcov bude komisia športu mestského úradu Vranov nad Topľou myslieť aj na tieto pekné úspechy.