Oblastná liga žiakov má dvoch víťazov!

02.12.2014 14:18

Tohtoročná Oblastná liga žiakov mala napínavý priebeh od začiatku do konca a má dvoch víťazov s rovnakým počtom bodov! Posledné kolo sa uskutočnilo  29.11.2014 v Bardejove a bolo o čo bojovať do posledného zápasu. Michalovce chceli ligu opäť vyhrať, Vranov chcel predbehnúť  Michalovce, Bardejov dobehnúť  Vranov, Spišská Nová Ves dobehnúť Poprad, Košice predbehnúť Spišskú Novú Ves...atď. Výborný motivačný scenár pred posledným kolom :-) Každý oddiel prišiel v plnej sile a počítal sa každý bod. Nakoniec  poradie ligy dopadlo takto: Na 1. mieste skončili dva oddiely s rovnakým počtom bodov 482, a to MŠK Vranov nad Topľou a ŠK Zemplín Michalovce . 2. miesto: Judo Club Bardejov - 394 bodov, 3. miesto: TJ Mladosť Poprad - 218 bodov, 4. miesto: Džudo klub Spišská Nová Ves - 187 bodov, 5. miesto: Judo Košice -  181 bodov, 6. miesto: Slávia PU Prešov - 148 bodov, 7. miesto: JKK Bardejov - 29 bodov, 8. miesto: Elán Rožňava - 13 bodov, 9. miesto: Judo Poprad - 0 bodov.

Vyhodnotenie Oblastnej ligy žiakov sa uskutoční 13.12.2014 na Vianočnom pohári vo Vranove nad Topľou. Ocenené budú družstvá, ktoré absolvovali všetky kolá ligy. Všetkých srdečne pozývame. 

Aj keď sa nám nepodarilo v Oblastnej lige žiakov a žiačok prerušiť viac ako 20 ročnú dominanciu ŠK Zemplín Michalovce,  s deľbou 1. miesta sme veľmi spokojní. Hodnotíme ho veľmi vysoko pozitívne a v hierarchii oddielu mu prikladáme váhu víťazstva mužov v nadnárodnej FPD Interlige. Ukázalo sa, že systematická práca v oddieli prináša svoje výsledky a mladí pretekári majú pred sebou, samozrejme za predpokladu, že nepoľavia v nasadenom tempe, skvelú budúcnosť.

Tento súťažný ročník sa pomaly končí a náš oddiel môže bilancovať, že máme 102 členov, že má v súťaži družstiev: 1. miesto v Oblastnej lige žiakov a žiačok, 3. miesto v SNL žien za účasti junioriek, 3. miesto v Extralige mužov, 1. miesto v nadnárodnej FPD Intelige, niekoľko titulov majstrov Slovenska v súťažiach jednotlivcov, že má reprezentantky v kategórii junioriek a žien, že má predsedu Slovenského zväzu judo, vo Výkonnom výbore Slovenského zväzu judo má 3 zástupcov a že trénujeme v špecializovanej úpolovej telocvični, ktorú mu poskytuje Východoslovenská sokolská župa. Za to musíme poďakovať v prvom rade obetavým trénerom oddielu, skvelým rodičom našich pretekárov, vedeniu mesta Vranov nad Topľou, vedeniu ZŠ Juh a ZŠ Lúčna. Sponzorom: p. Stanislavovi Obickému, p. Tiborovi Gurtlerovi, p. Ľubomírovi Pidanymu, p. Petrovi Melničekovi, manželom Foberovcom a Východoslovenskej sokolskej župe Jána Kollára.