Miška Hladová na European cup juniors (ECJ) v Rakúskom Leibnitzi

04.06.2014 14:48

V dňoch 31.5. – 1.6.2014 sa v Rakúsku, v meste Leibnitz uskutočnil turnaj Európskej federácie judo A-kategórie za účasti pretekárov nielen skoro z celej Európy, ale aj Brazílie, Japonska, Izraela, USA, Kazachstanu...

Miška na turnaji súťažila vo váhe do 48 kg, ktorú si musela „vydrieť“, nakoľko doteraz sa na súťažiach bila vo váhe do 52 kg. Tento turnaj bol jej prvým z kategórie juniorov, zúčastňujú sa ich ročníky narodenia od 1994 – 1996, sama je prvým rokom juniorkou. Preto to bol turnaj na zbieranie skúseností nielen po technickej a fyzickej, ale hlavne po psychickej stránke a následne, keďže po turnaji sa konal aj camp (sústredenie), mohla si súperky „chytiť do ruky“ a vyskúšať si rôzne techniky. A medzi konkurenciou sa nestratila, ba dokonca, keď odhodila psychické zábrany, prevyšovala v počte hodov aj víťazku turnaja vo váhe do 48 kg Rusku Dariu Bobrikovú. Tento duel si môžete pozrieť vo videu na facebooku https://www.facebook.com/judovranov.

To, že sa mohla zúčastniť, ako členka MŠK Vranov nad Topľou, takéhoto turnaja, nebola žiadna náhoda. Vybojovala si to svojou húževnatosťou a stopercentným prístupom k tréningovým povinnostiam. Jej týždenný tréningový proces pozostáva z troch tréningov na tatami, jedného v posilňovni, jedného na špeciálnu kondíciu a štyrikrát do týždňa ráno absolvuje beh. Na takomto turnaji, ak sa chce vyrovnať konkurencii, to inak nejde a oddiel judo je hrdý, že takúto pretekárku má. Dokonca aj na Gymnáziu vo Vranove nad Topľou, kde študuje, dosahuje vynikajúce výsledky.

Ďalšími turnajmi, z ktorých by na niektorom rada pretekala, sú ECJ v mestách Pakš (Maďarsko) 12.-13.7.,  Wroclaw (Poľsko) 19.-20.7., Praha (ČR) 26.-27.7.2014. Týmto turnajom by mala predchádzať príprava na sústredeniach, ktoré budú v Pule od 23.-29.6.2014 a v Banskej Bystrici od 30.6.-10.7.2014. Vrcholom sú Majstrovstvá Európy juniorov v Bukurešti (Rumunsko), ktoré budú 19.-21.9.2014.

A na záver, prosba. Nakoľko sú tieto turnaje finančne náročné a MŠK, aj napriek veľkej podpore športu v meste, tieto finančné prostriedky nemá, hľadá Miška sponzorov, ktorí by boli ochotní podieľať sa na jej snažení. Pre bližšie informácie kontaktujte MŠK alebo trénerov.