Džudisti obhájili minuloročné senzačné víťazstvo v FPD Intrelige

26.10.2014 21:00

Džudisti obhájili minuloročné senzačné víťazstvo v FPD Interlige

Určite mediálne najspomínanejším víkendovým artiklom Vranova nad Topľou je šport a to konkrétne džudo vďaka obhájeniu minuloročného prvenstva v FPD Interlige mužov. „Praha – Interliga judistů, která nabízí souboje nejlepších týmů z Česka, Polska a Slovenska, má stejného vítěze jako loni, a to slovenský Vranov nad Toplou. Ten v pražském finále zdolal domácí USK 3:2 na body. Pražané přitom měli titul na dosah, ale vítězství ve dvou posledních duelech rozhodlo o triumfu obhájců. – zdroj ČT, autori: ČT sport.“ https://www.ceskatelevize.cz/sport/ostatni/290407-prazsti-judiste-nestacili-ve-finale-interligy-na-obhajce-z-vranova/

Hore uvedená citácia vystihuje všetko. Chlapci dali do finálového súboja viac srdca, otočili v posledných dvoch súbojoch nepriaznivý stav z 1:2 na 3:2 a podarilo sa nám tak obhájiť minuloročné senzačné víťazstvo. Tohto roku to nebolo o nič ľahšie, keď sme na pražských tatami nemuseli bojovať jie len proti špičkovému družstvu USK (Univerzitní sportovní klub) Praha, ktorý má na konte v českej Extralige 24 titulov majstra Českej republiky, ale aj proti ostatným kvalitným družstvám a vyrovnať sa s tlakom domáceho publika a rozhodcov. Chlapci to zvládli skvelo, boli perfektní.

Ale po poradí. Po základnej časti sme do play off postúpili z druhého miesta do semifinále skupiny „B“ a tam sme čakali na víťaza súboja Katovice vs Glivice. V skupine A čakal v semifinále najväčší favorit súťaže družstvo USK Praha na víťaza stretnutia Dukla Banská Bystrica vs Sokol Vršovice Praha. Katovice vyhrali nad Glivicami pomerom 3:2, tak sme sa v semifinále stretli s týmto obávaným súperom. Vyhrali sme však pomerne hladko 4:1. V „A“ skupine po víťazstve USK Praha nad Sokol Vršovice Praha pomerom 3:2 bol náš súper jasný. Opakovalo sa minuloročné finále s družstvom USK Praha. Zápas v náš prospech rozbehol vo váhe do 66 kg Matej Poliak, ktorý pred časovým limitom porazil Davida Dubského. Stav 1:0. V druhom vyrovnanom zápase do 73 kg Martin Zagorov podľahol Jakubovi Ječmínkovi. Stav 1:1. V treťom zápase do 81 kg Štefan Michalčin nestačil na svojho pražského súpera Václava Sedmidubského. Stav 1:2. Vo štvrtom zápase do 90 kg Quedjau Nhabali jednoznačne porazil Mareka Lojkáska. Stav 2:2. Do rozhodujúceho zápasu +90 kg nastúpil Vladislav Dibrova (100 kg) proti Michalovi Horákovi (130 kg). Ten dal do zápasu všetko a v zápase plnom emócií a búrlivého prostredia si zachoval chladnú hlavu a zvíťazil hodnotením waza-ari.....bolo že to radosti J. Druhýkrát po sebe zvíťaziť v takejto súťaži, nad špičkovým družstvom USK Praha, tentokrát na ich domácej tatami a dokázať poraziť aj ostatných kvalitných súperov si zaslúži obrovské uznanie. Ďakujem chlapcom za ich prístup, zodpovednosť a „srdce“. Ďakujem trénerom, realizačnému tímu, vedeniu MŠK Vranov nad Topľou, mestu Vranov nad Topľou, firme SESO, ZŠ Juh, ZŠ Lúčna, Východoslovenskej sokolskej župe za ich podporu, ktorá je nevyhnutnou súčasťou fungovania nášho oddielu. Tento výsledok je tým najlepším vzorom a výbornou motiváciou pre našich mladých pretekárov.

Tešíme sa na ďalší ročník. Teraz už určite naši súperi z Čiech a Poľska vedia, kde je Vranov nad Topľou a vyslovujú sa k našej práci a výsledkom s veľkým rešpektom.

Finále FPD Interligy 2014
25.10.2014, Na Folimance, Praha


Konečné poradie:

1    MŠK Vranov nad Topľou (SVK)                    
2    USK Praha (CZE)                    
3    Sokol Praha Vršovice (CZE)                    
4    KS AZS AWF Katowice (POL)                    
5    Dukla B. Bystrica (SVK)                    
6    KŚ AZS Gliwice (POL)